Postup přípravy receptu Salát z jiker a mlíčí:
Jikry a mlíčí opláchneme v chladné vodě.
Okapané vkládáme do misky, nebo nějaké nádoby a sojíme je. Solíme podle chuti.
Já solím každý kus tak, aby byl posolený celý, ale přitom se nedělala krusta.
Kdo má raději pikantnější solí tak, aby se na kusech jiker i mlíčí tvořila vrstva soli.
Nasolené dáme uležet do lednice na 2 - 3 dny, průběžně sléváme vysráženou vodu.
Po 2 - 3 dnech opláchneme od viditelné soli a necháme okapat, např. v sítu.
Do sklenice nalijeme olej a jikry, mlíčí a cibuli vkládáme do oleje. Ne opačně - tvořily by se bublinky vzduchu, vždy suroviny vkládáne do oleje.
Necháme uležet v lednici 2 - 3 dny, jsou to muka, ale vydržet se to dá :-)
No a pak si koupíme pivo, čerstvý chléb a otevřeme uleželý salát...