Postup přípravy receptu Salát z láčenek:
Pokud máte hotové láčenky, je příprava raz-dva, jestli ne tak si počkáte aspoň týden. Láčenky a rajčata v poměru 1:1 nakrájet na větší kousky, přidat šunku na proužky a trochu cibulky, pepř a sůl a vše smíchat s tatarkou. Ti co sledují kalorie míchají s jogurtem, ale tatarka je lepší. Vznikne výtečná směsice, kterou je lepší nechat odležet aspoň hodinu i víc. Pro ty co neznají láčenky, jsou to okurky prošlé mléčným kvašením jako například kyselé zelí. Okurky tak cca 10cm dlouhé (ty co jsou už moc velké na zavaření) se umyjí, propíchnou vidličkou a naskládají do sklenice (3-5 litrové) proloží se koprem, vinným či višňovím listím, kousky křenu. Svaří se voda se solí (slanost jak přesolená polévka) a teplá voda se nalije na okurky. Zakrýt a nechat cca týden kvasit (podle teploty v místnosti to může být i rychleji nebo za delší dobu). Pozor v první fázi to i vybublá ven, tak něčím láhev podložit nebo nenaplnit až po vrch.