1 květák
| 150 ml jogurt bílý
| 2 lžíce kečup
| trochu koňak
| 200 ml smetana
| sůl
| pepř bílý
| 1 citron
Postup přípravy receptu Salát z mladého květáku:
Mladý květák omyjeme, rozebereme na co nejdrobnější růžičky a
necháme na ubrousku osušit. Esteticky upravíme jednotlivé růžičky
na misku. Do zvláštní misky připravíme jarní salátovou omáčku a
jednotlivé růžičky v ní namáčíme. Pro konzumaci můžeme použít
dlouhé vidličky ze soupravy fondy. Jarní salátovou omáčku
připravíme z bílého jogurtu, do kterého zašleháme 2 lžíce kečupu a
smetanu s koňakem, přisolíme, mírně opepříme a přikyselíme
citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.
Fotky receptu Salát z mladého květáku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!