Postup přípravy receptu Salát z mrkve s koriandrem:
Mrkev oloupeme, omyjeme a šikmo nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na špalíky. Obojí přibližně 5 minut podusíme na rozpálenéme oleji.
Zaprášíme mletým koriadrem, přilijeme červený vinný ocet a všechno znova přibližně 5 minut podusíme. Hotovu zeleninu potom ještě trochu ochutíme solí, pepřem a cukrem. Čerstvý koriandr dobře opereme, osušíme, lístky otrháme a přidáme k dušené zelenině. Necháme ji trochu vychladnout.
Salát lollo bianco nebo hlávkový očistíme, propláchneme, natrháme na menší kousky a necháme dobře okapat. Kátce před podáváním na stůl do tohoto salátu vmícháme vlažnou dušenou zeleninu. Dobře k tomu chutná například čerstvý bílý chléb.