Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 24 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z nových brambor, pórku, vajec a čekanky:
1/2 kg nových brambor
| 1/3 pórku
| 1/2 červené čekanky
| 150 ml bílého jogurtu
| 250 ml majonézy
| svazek jarní cibulky
| 4 vejce
| citr. šťáva
| sůl a pepř
| oliv. olej
Postup přípravy receptu Salát z nových brambor, pórku, vajec a čekanky:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé usekáme nebo nastrouháme nahrubo. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Listy čekanky očistíme a natrháme na kousky. Majonézu smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
V míse promícháme nakrájené brambory, vejce, pórek, cibulku a čekanku. Směs zakapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme černým čerstvě mletým pepřem. Vše spojíme zálivkou z majonézy a jogurtu. Promícháme a necháme asi 20 minut rozležet.
Fotky receptu Salát z nových brambor, pórku, vajec a čekanky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!