Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z řeřichy, vajec, ředkvičky a kerblíku:
1 svazek řeřichy
| 2 lžíce oleje
| cukr
| 2 vejce natrvrdo
| sůl a pepř
| 2 lžíce červ. vinného octa
| 200 g salátu
| 1 lžíce piniov. oříšků
| 1 svazek kerblíku
| dle chuti ředkvičky
Postup přípravy receptu Salát z řeřichy, vajec, ředkvičky a kerblíku:
Ředkvičky nakrájíme na slabá kolečka. Salát rozebereme na listy. Pak je natrháme na kousky. Opereme si kerblík a otrháme lístky.
V pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme semínka. Vyjmeme je a dáme je stranou do misky. Olej slijeme a dáme si je stranou prochladnout. Přilejeme ocet, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Zálivku dobře našleháme, pak přidáme oříšky.
Rozpůlíme vejce a vyloupneme z nich žloutky. Bílky nasekáme na kostičky nebo je nahrubo nastrouháme.
Listy salátu a kerblík rozdělíme do čtyř větších misek a proložíme je kolečky ředkviček. Navrch nasypame kousky bílků. Žloutky prolisujeme lisem na česnek a rozdělíme je na salát. Přelijeme je octovou zálivkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Salát z řeřichy, vajec, ředkvičky a kerblíku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!