Použité suroviny receptu Salát z tropického ovoce s vínem:
1 mango
| 1 papája
| 2 kiwi
| 1 granátové jablko
| 2 lžíce cukru písek nebo krupice
| z 1 citronu šťáva
| 150 ml bílého vína, Chardonnay nebo Moravský muškát
| 1-2 lžíce ovocného likéru nebo brandy
Postup přípravy receptu Salát z tropického ovoce s vínem:
Všechno ovoce omyjeme. Granátové jablko rozpůlíme a vybereme z něj lžičkou semena i červenou dužinu. Semínka z jablka vybíráme přímo nad mísou, abychom zachytili všechnu šťávu. Posypeme cukrem a necháme v chladu chvíli odležet.
Mezitím oloupeme a nakrájíme ostatní ovoce. Papáju oloupeme a rozpůlíme, oloupané mango okrájíme ostrým nožem až na pecku, z papáji vydlabeme pomocí lžíce semínka a vše nakrájíme. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kousky. Ovoce krájíme a loupeme nad miskou a šťávu, kterou zachytíme, přidáme ke granátovému jablíčku společně s nakrájeným ovocem. Všechno ovoce v míse zakapeme likérem a citronovou šťávou.
Nakonec zalijeme vychlazeným bílým vínem a podle potřeby dolijeme vodou, stačí asi tak 100 až 150 ml podle toho, kolik šťávy pustilo ovoce a podle chuti.
Fotky receptu Salát z tropického ovoce s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!