Použité suroviny receptu Salát z vařeného květáku:
1 květák
| 2 kapie ve sladkokyselém nálevu
| 1 větší cibule
| sůl
| mletý pepř
| citrónová šťáva
| pažitka
| 150 g majonézy
| 1 jogurt
| rajčata
| citrón na ozdobu
Postup přípravy receptu Salát z vařeného květáku:
Květák uvaříme ve vařící osolené vodě. Po uvaření ho necháme vychladnout a rozebereme ho na růžičky. Nakrájíme i části košťálu. Kapie a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dobře okořeníme a promícháme s majonézou a s jogurtem. Salát necháme odležet asi 2 - 3 hodiny v chladu a podáváme ozdobený plátky rajčat a citrónu.
Fotky receptu Salát z vařeného květáku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!