Postup přípravy receptu Salát ze špaldových těstovin s bílou ředkví:
Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme přes sítko, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Omytý a očištěný pórek nakrájíme na dlouhé tenké proužky, protáhneme vroucí vodou, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupanou ředkev rozpůlíme, nakrájíme na tenké proužky (nebo hrubě nastrouháme na dlouhé nudle) a osolíme. Kukuřici slijeme přes sítko a necháme okapat. Z octa, oleje, pepře, špetky cukru a trochy vody připravíme nálev, který promícháme s nudlemi, pórkem, kukuřicí a ředkví. Dáme na chvíli do lednice. Mezitím oloupeme natvrdo uvařená vejce, rozkrájíme je na osminky. Vychlazený salát rozložíme na talíře, střídavě obložíme rajčaty a vejci a posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Podáváme jako lehkou večeři.