Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát ze zelených jablek:
2 malé cibulky, nejlépe šalotky, nakrájené na jemné plátky
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 5 pevných kyselejších jablek, rozčtvrcených a nakrájených na tenké plátky
| 1 lžíce limetkové šťávy
| 6 cherry rajčátek, nakrájených na klínky
| 2 lžíce nasucho opražených burských oříšků, nadrcených
| hrst listů koriandru, nasekaných
| NA ZÁLIVKU
| 1 najemno nasekaný stroužek česneku
| 1 čerstvá chilli paprička, bez semínek a nasekaná najemno
| 1 lžička krupicového cukru
| 1 lžíce rybí omáčky
| šťáva ze 2 limetek
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Salát ze zelených jablek:
1. Plátky jablek promíchejte v míse s limetkovou šťávou; díky tomu nezhnědnou. Na zálivku rozmixujte česnek, chilli papričku a cukr, aby vznikla hustší kašička. Přimíchejte do ní rybí omáčku i limetkovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.
2. V pánvi na oleji smažte asi pět minut cibuli, aby byla křupavá a zlatohnědá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.
3. K jablkům přimíchejte rajčata a zálivku. Rozdělte na talíře a posypte oříšky, opraženou cibulkou i koriandrem.
Fotky receptu Salát ze zelených jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!