Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát ze zelených rajčat:
1 kg zelených rajčat
| 1/2 kg cibule
| dle chuti: sůl
| dle chuti: voda
| dle chuti: ocet
| dle chuti: cukr, kousek zázvoru, bobkový list, pepř, nové koření a hřebíček
Postup přípravy receptu Salát ze zelených rajčat:
Omytá rajčata nakrájíme na plátky, prosolíme (na 1 kg rajčat 30 g soli) a dáme do kameninové nebo porcelánové mísy odpočinout.
Cibuli nakrájíme, opět prosolíme a necháme stát.
Druhý den rajčata i cibuli lehce vymačkáme a zvážíme. Na 1 kg směsi dáme do rendlíku svařit 1 litr vody, 1/4 litru octa, 80 g cukru, koření, pak do roztoku vhodíme rajčata s cibulí a povaříme do sklovita. Horké plníme do sklenic, zbylou tekutinu ještě trochu povaříme a pak nalijeme na zeleninu. Chladnoucí povážeme. Podáváme jako přílohu k masu nebo do některých salátů.
Fotky receptu Salát ze zelených rajčat:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!