Postup přípravy receptu Houbový salát s jogurtem:
Kroupy dáme vařit do neosolené vody; zhruba v polovině vaření (asi 13 minut) přidáme jednu celou větší bramboru. Osolíme krátce před dokončením vaření (celková doba vaření je obvykle asi 26 minut, nejlépe to ovšem poznáme ochutnáním krup či napíchnutím brambory).
Vejce dáme vařit asi deset minut před dokončením varu krup a brambory (aby byla skutečně ´natvrdo´).
Kroupy a bramboru i vejce necháme vychladnout. Nakrájíme cibuli. Přidáme k vychladnutým (SKUTEČNĚ VYCHLADNUTÝM!) kroupám a na kostičky nakrájené bramboře a vajíčkům. Podle potřeby osolíme, přidáme kávovou lžičku sojové omáčky, houby a bílý jogurt. Jemně, nicméně důkladně, promícháme. Dáme proležet do chladničky. Pojídáme s čím chceme, zapíjíme čím chceme...