Postup přípravy receptu Kuřecí salát s majonézou, hráškem a kukuřicí:
Tento recept je opravdu výborný a jednoduchý. Kuřecí maso si nakrájíte na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejete olej na smažení, poté přidáte maso. Maso osolíte a občas promícháte. Když už je maso téměř hotové, přidáte mraženou kukuřici a hrášek. Zeleninu na pánvi nesmažíte, jen prohřejete, aby nebyla zmrzlá. Pozor, pokud zeleninu na pánvi necháte příliš dlouho, může se stát, že hrášek ztvrdne. Maso a zeleninu necháte vychladnout a poté směs promícháte s majonézou. Pokud máte rádi smaženou cibulku, je jí také možno do salátu přidat, také tam můžete dát nadrobno nakrájenou a uvařenou mrkev. Pokud rádi experimentujete, myslím, že by se do salátu mohly přidat i malé kousky ananasu. Salát je nejlepší vychladit v ledničce a nechat chvíli uležet, asi tak hodinu, klidně i déle. Salát chutná nejlépe s čerstvým pečivem, obyčejným rohlíkem nebo celozrnnou houskou. Vypadá dobře také na vece, salát díky zelenině vypadá krásně barevně, je ho možné dozdobit kouskem čerstvé petrželové nati. Tento salát mi zatím všichni chválili. Dobrou chuť!
Tip: Na salát je možné použít libovolné kuřecí maso, třeba i kuřecí stehna nebo křídla, která si uvaříte v mírně osolené vodě, poté z nich musíte maso obrat a nadrobno nakrájet. Z kuřecího vývaru pak můžete udělat výbornou kuřecí polévku. Myslím, že uvařené maso je lepší než smažené, na druhou stranu je příprava pracnější. Maso je totiž třeba pečlivě obrat a nakrájet.
Tip 2: Zeleninu také můžete nechat rozmrznout v mikrovlné troubě. Návod na přípravu zeleniny v mikrovlné troubě najdete běžně na obalu výrobku (tedy sáčku s mraženou zeleninou). Pokud nespěcháte, můžete zeleninu nechat rozmrazit při pokojové teplotě. Rozmraženou zeleninu už není třeba rozehřívat na pánvi! Je možné použít také zeleninu z plechovky, ale podle mého názoru není tak dobrá, jako rozmražená zelenina.