Vložil: | Lucie10 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Sancocho:
3 lžice olivového oleje
| 900 g zadního hovězího nakrájeného na kostky
| 1 cibule nasekaná na drobno
| 340 g nasoleného vařeného hovězího nakrájeného na kostky
| 60 g žlutého půleného hrachu
| 2,3 litru hovězího vývaru
| sůl
| mletý černý pepř
| 450 g brambor - na plátky
| 230 g žampionů nakrájených na tenké plátky
| 1 zelená chilli paprička
| 400 ml kokosového mléka
| 2 banány
| 450 g sladkých brambor nakrájených na plátky
| Knedlíčky: sůl, prášek do pečiva
| 60 g škrobové moučky
| 65 g hladké mouky
| 45 g strouhaného zmrazeného másla
Postup přípravy receptu Sancocho:
V kastrolu rozpálíme olej a přidáme kostky syrového hovězího masa. Na mírném ohni dusíme za stálého míchání 10 minut, pak maso přeložíme na talíř. Do kastrolu dáme cibuli a na mírném ohni ji podusíme do měkka.
Osmahnuté maso vrátíme do kastrolu a přidáme solené hovězí, hrách, vývar, sůl, pepř. Přivedeme k varu a na mírném ohni asi hodinu dusíme. Přidáme brambory, houby, chilli papričku a kokosové mléko. Opět přivedeme k varu, pak zakryjeme a pomalu dusíme ještě 20 minut.
Do kastrolu přidáme banány a sladké brambory a zatím si připravíme knedlíčky. Měkké mírně lepivé těsto rozdělíme na 12 přibližně stejných dílků a vyválíme z nich kuličky.
Dušenou směs přivedeme k varu a přidáme kneličky. Zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut, dokud knedlíčky nenabudou a nevyplavou na povrch. Ozdobíme chilli papričkou a podáváme.
Fotky receptu Sancocho:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!