Postup přípravy receptu Sandokanovo oko:
Příprava Bílé čokolády: Rozpustíme polovinu tuku, přidáme 5 lžic kokosu, 5 lžic sušeného mléka a 4 lžíce cukru moučka. Vše smícháme.
Příprava Hnědé čokolády: Rozpustíme druhou polovinu tuku, přidáme 5 lžic kakaa, 1 lžíci vanilkového pudingu, 4 lžíce cukru moučka. Opět vše smícháme.
Příprava nádivky: 10 dkg mletých ořechů, do nich přidáme 4 lžíce rumu, 4 lžíce cukru moučka a 2 lžíce vanilkového pudingu.
Do pouzdra od vajec dáme na dno lentilku, na to nalijeme bílou čokoládu, potom tam dáme nádivku a nakonec nalijeme tmavou čokoládu. Dáme do lednice a necháme ztuhnout.