Maso na guláš propláchneme, osoušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na horkém sádle. Vmícháme papriku, necháme ji za stálého míchání rozpustit, vhodíme maso, osolíme ho a opékáme, až pustí šťávu. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Podlijeme vodou, k masu přidáme překrájené zelí, přidáme opět trochu vody a guláš dodusíme. Guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem varu přidáme do guláše nahřátou smetanu (studená by se mohla srazit), případně duchutíme solí.
Hotový segedínský guláš podáváme s houskovými knedlíky.
Vyzkoušejte další báječné recepty na Segedínský guláš:
Segedínský guláš dle naší rodiny
Guláš segedínský
Segedinský guláš s bramborovým knedlíkem
Zapékaný segedín s hořčicí
Speciální segedinský guláš