Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.67/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůta s tykvičkami a olivami:
dle chuti: mletý pepř a sůl
| 1 ks zelená paprika
| 60 g strouhaný sýr
| 500 g krůtí prsíčka
| 0,5 dl rostlinný olej
| 100 g zelená oliva
| 1,5 dl bílé víno
| 3 ks rajče
| 0,5 dl olivový olej
| 300 g mladá zelená tykvička
| dle potřeby: petrželová nať
| 100 g černá oliva
Postup přípravy receptu Krůta s tykvičkami a olivami:
Vykostíme krůtí prsa, nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se tekutina napůl nevsákne.
Mezitím z tykviček odřízneme oba konce (jsou li tykvičky čertvé a mladé, tak je nemusíme loupat) a nakrájíme je na kostičky stejně jako papriku. Olivy překrojíme napůl a vypeckujeme. Vše přidáme ke krůtě, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Podáváme se strouhaným sýrem.
Fotky receptu Krůta s tykvičkami a olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!