Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Selské raclette:
1 kg brambor vařených ve slupce
| 800 g sýra eidam
| zeleniny jako doplněk: papriky na nudličky, cibule na kousky, plátky rajčat
| podle chuti: sůl, pepř
Postup přípravy receptu Selské raclette:
Čerstvě uvařené brambory scedíme a horké vysypeme na mísu, kterou umístíme uprostřed stolu. Každý dostane talíř a ubrousek a odebírá si brambory a olupuje. U kamen nebo krbu zahříváme na pánvičce sýr a seškrabujeme ho na oloupané osolené brambory. Podle chuti přisolíme a opepříme. Z misek rozmístěných po stole k nim odebíráme zeleninu. Zapíjíme čajem nebo bílým vínem.
Fotky receptu Selské raclette:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!