Máslem vymažte pekáček o rozměrech asi 20x30 cm. Z toastového chleba odkrojte kůrky. Na oleji nechte zesklovatět jemně pokrájené cibulky a na závěr tepelné úpravy je lehce osolte. Šest krajíčků chleba naskládejte těsně vedle sebe na dno pekáčku, pokryjte cibulovou směsí a na ni naskládejte rajčata nakrájená na plátky. Posypte oregánem a zakryjte zbývajícím chlebem. Vejce rozmíchejte s mlékem a ochuťte solí a pepřem. Tuto směs přelijte přes horní vrstvu chleba, posypte sýrem pecorino nakrájeným na velmi tenké plátky a zapečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Po upečení nechte trochu zchladnout a vyklopte na servírovací talíř.
Fotky receptu Selský rajčatový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!