Postup přípravy receptu Sepekovské pouťové cukroví:
Můžeme dělat jen z poloviční dávky, vkládá se do formiček na ořechy.
Na vál prosejeme mouku, přidáme do ní ostatní přísady a zpracujeme těsto. Pak těsto rozdělíme na poloviny a jednu obarvíme kakaem. Každé těsto dáme zvlášť do igelitového sáčku a necháme asi 1 hodinu v chladničce odpočívat. Do formiček na ořechy dáváme kousek těsta tmavého a kousek těsta světlého tak, aby formička byla zcela plná, nahoře vyrovnaná. Cukroví vkládáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů, po 5 minutách přepneme na 120 stupňů, a když tvary nafouknou, přepne se trouba na jěště nižší stupeň a cukroví se zvolna dopéká skoro do běla, kdyby se upeklo moc, nebylo by to chuťově ani vzhledově ono. Pečivo je uvnitř duté. Horké vyklápíme a už necukrujeme.