Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Severoitalský bramborový koláč:
1 malá cibule, nakrájená na tenké prsteny
| 5 polévkových lžic másla
| 2 stroužky česneku
| 1 kg brambor, nakrájených na kolečka
| 1 hrnek nastrouhané mozzarelly
| 1/2 lžičky nastrouhaného Parmesánu
| 2 polévkové lžíce mléka
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Severoitalský bramborový koláč:
Předehřejeme troubu na 210 stupňů Celsia.
Prsteny cibulí oddělíme a opláchneme v cedníku pod studenou vodou. Nakrájíme brambory na plátky. V malém kastrolu roztopíme máslo, přidáme česnek a odložíme. Na dno formy položíme vrstvu brambor, poté cibuli, máslo, mozzarelu a parmezán. Popepříme a osolíme. Tento postup několikrát opakujeme, poslední vrstva jsou brambory, které ještě polijeme máslem a mlékem.
Pečeme asi hodinu, dokud není vrch hnědý a brambory hotové. Před podáváním necháme stát 10 minut.
Fotky receptu Severoitalský bramborový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!