Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Sicilské gnocchi :
30 g zlatých rozinek
| 0,5 kg sýru ricotta
| 4 ks žloutky
| 25 g oříšků pignolia (možno nahradit nakrájenými jedlými kaštany)
| 100 g parmazánu
| 1,5 polévkové lžíce petrželky
| sůl
| pepř
| 100 g hladké mouky
| 6 polévkových lžic másla
Postup přípravy receptu Sicilské gnocchi :
Namočte rozinky v malé misce na 30 minut. Protlačte ricottu přes sítko do mísy. Přidejte žloutky, rozinky, oříšky, polovinu parmazánu a petrželku a pečlivě zamíchejte. Přidejte čtvrt šálku mouky. Pomocí lžičky vytvarujte gnocchi velikosti asi křepelčího vejce a vyválejte je ve zbylé mouce. Gnocchi vložte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyndejte z vody (nejlépe děravou lžící). Na talíři je
přelijte zbylým rozteklým máslem a posypejte parmazánem.
Fotky receptu Sicilské gnocchi :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!