1 kostka masoxu
| 30 g želatiny
| 3 dl vody
| 6 vajec
| 200 g gothaje
| 1 sklenička zeleniny Moravanka
| 2 malé majonézy
| 1 špetka pepře
Postup přípravy receptu Silvestrovský mls:
Do 1 dl vody vložíme želatinu. Ve 2 dl vody rozvaříme masox a přidáme špetku pepře. V horkém vývaru rozpustíme rosol, nalijeme na směs z natvrdo uvařených vajec, nakrájeného salámu na kostičky, zeleniny a majonézy. Smícháme a vlijeme do formy na srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici.
Fotky receptu Silvestrovský mls:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Tohle je hodně podobné vaječné tlačence, kterou děláme doma často. Občas dělám aspik - na dno dám bramborový salát (většinou si ho udělám sama - pár brambor, hellmannska majolka, mrkev, hrášek, kukuřice), na to nandám plátek šunky, různě nazdobím zeleninou, vajíčkem a zaliju želatinou - je to výborné a hlavně za minimální cenu v porovnání s nákupem v krámě