Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 praktických vychytávek, které vám ušetří čas v kuchyni

22. 09. 2021 | Škola vaření
I když se nám to nemusí líbit, v kuchyni trávíme velkou část svého života. Neplní pouze funkci místa, kde připravujeme jídlo, ale je často také pomyslným srdcem celé domácnosti. Většina z nás je zvyklá mít v kuchyni řadu kuchyňských pomocníků, na které akorát sedá prach a využití pro ně najdeme maximálně jednou do roka. Přitom právě výběr těch správných spotřebičů, které by měly být v první řadě funkční, praktické a lehce obslužné, nám může ušetřit nejen čas strávený v kuchyni, ale také úložný prostor a peníze.

Pomocník, se kterým zvládnete téměř vše


Multifunkční tlakový hrnec by neměl chybět v žádné domácnosti, která chce vařit zdravě, chutně, ale hlavně efektivně. Kromě toho, že zachovává chuť i všechny živiny, je velmi všestranný – můžete v něm připravit téměř cokoliv, od rýže, přes těstoviny, vývary, brambory a vajíčka až po jogurty. Funguje v podstatě jako 10 v 1. Nespornou výhodou takového hrnce je také úspora času a energie. Slibuje totiž až o 70 % rychlejší vaření než v běžném hrnci, což se rozhodně vyplatí.

Maso jako z pravé letní grilovačky za jakéhokoliv počasí


Multifunkční hrnecPokud milujete atmosféru letních grilovaček a vůni a chuť šťavnatého masa, kontaktní gril je rozhodně to pravé pro vás. Není nutné mít zahradu ani balkon, jako jste u klasického grilování zvyklí, dokonce může být venku klidně i sněhová vánice. S kuchyňským kontaktním grilem si jakékoliv maso, ale také jiné pochoutky, jako zeleninu, sýry nebo dokonce zapečené panini, připravíte celoročně z pohodlí vaší kuchyně. Kontaktní gril navíc griluje z obou stran, je tedy rychlejší a vy se nemusíte strachovat, že maso otočíte pozdě. Kromě grilování zvládne i zapékat a opékat, opět se tedy jedná o pomocníka, kterého budete využívat velmi často.


Není nad čerstvé pečivo


Čerstvému pečivu k snídani se zkrátka nic nevyrovná. Komu by se však chtělo každé ráno vyskočit z vyhřáté postele a běžet pro něj do nejbližšího obchodu? Díky domácí pekárně si výborný chleba můžete připravit i doma. Provoní celý byt, vydrží déle čerstvý, a co je hlavní, skvěle chutná. Domácí pekárny jsou navíc překvapivě rozmanité. Pokud si myslíte, že chlebem to začíná a končí, jste na omylu. V pekárně si můžete připravit i bagety, rohlíky, vánočky, ale třeba také velmi oblíbený banánový chlebíček.

Nevyhazujte potraviny. Dobře je skladujte!


Každý z vás jistě zažil situaci, kdy při úklidu lednice objevil potraviny, na které jednoduše zapomněl a nezbylo tak nic jiného, než je vyhodit. Právě vzduch je klíčovým faktorem pro prodloužení trvanlivosti potravin; když zamezíte přístupu vzduchu k potravinám, doba trvanlivosti se může prodloužit až pětkrát. K tomu vám v kuchyni rychle a snadno poslouží vakuovačka. Potraviny vložíte do skleněné nádoby či speciálního plastového sáčku, a vzduch odsajete. Po pořízení této vychytávky již nehrozí žádné zbytečné plýtvání potravinami a jejich vyhazování do koše.


Polévka ve chvilce bez zdlouhavého míchání


S přípravou polévek, ale také omáček, koktejlů, smoothies a přesnídávek vám pomůže praktický polévkovar. Do nádoby s varným dnem stačí vložit suroviny, vybrat z několika programů a jen počkat na hotovou polévku. Využít ho můžete i jako klasický mixér, jedná se tedy opět o multifunkční přístroj, který ve vaší kuchyni jistě najde své uplatnění.


Zdroj, foto: TESLA EliteCook
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !