I když se nám to nemusí líbit, v kuchyni trávíme velkou část svého života. Neplní pouze funkci místa, kde připravujeme jídlo, ale je často také pomyslným srdcem celé domácnosti. Většina z nás je zvyklá mít v kuchyni řadu kuchyňských pomocníků, na které akorát sedá prach a využití pro ně najdeme maximálně jednou do roka. Přitom právě výběr těch správných spotřebičů, které by měly být v první řadě funkční, praktické a lehce obslužné, nám může ušetřit nejen čas strávený v kuchyni, ale také úložný prostor a peníze.
Pomocník, se kterým zvládnete téměř vše
Multifunkční tlakový hrnec by neměl chybět v žádné domácnosti, která chce vařit zdravě, chutně, ale hlavně efektivně. Kromě toho, že zachovává chuť i všechny živiny, je velmi všestranný – můžete v něm připravit téměř cokoliv, od rýže, přes těstoviny, vývary, brambory a vajíčka až po jogurty. Funguje v podstatě jako 10 v 1. Nespornou výhodou takového hrnce je také úspora času a energie. Slibuje totiž až o 70 % rychlejší vaření než v běžném hrnci, což se rozhodně vyplatí.
Maso jako z pravé letní grilovačky za jakéhokoliv počasí
Pokud milujete atmosféru letních grilovaček a vůni a chuť šťavnatého masa, kontaktní gril je rozhodně to pravé pro vás. Není nutné mít zahradu ani balkon, jako jste u klasického grilování zvyklí, dokonce může být venku klidně i sněhová vánice. S kuchyňským kontaktním grilem si jakékoliv maso, ale také jiné pochoutky, jako zeleninu, sýry nebo dokonce zapečené panini, připravíte celoročně z pohodlí vaší kuchyně. Kontaktní gril navíc griluje z obou stran, je tedy rychlejší a vy se nemusíte strachovat, že maso otočíte pozdě. Kromě grilování zvládne i zapékat a opékat, opět se tedy jedná o pomocníka, kterého budete využívat velmi často.
Není nad čerstvé pečivo
Čerstvému pečivu k snídani se zkrátka nic nevyrovná. Komu by se však chtělo každé ráno vyskočit z vyhřáté postele a běžet pro něj do nejbližšího obchodu? Díky domácí pekárně si výborný chleba můžete připravit i doma. Provoní celý byt, vydrží déle čerstvý, a co je hlavní, skvěle chutná. Domácí pekárny jsou navíc překvapivě rozmanité. Pokud si myslíte, že chlebem to začíná a končí, jste na omylu. V pekárně si můžete připravit i bagety, rohlíky, vánočky, ale třeba také velmi oblíbený banánový chlebíček.
Nevyhazujte potraviny. Dobře je skladujte!
Polévka ve chvilce bez zdlouhavého míchání
Zdroj, foto: TESLA EliteCook