-Komerční sdělení-
Sójové výrobky Alpro jsou ideální pro všechny milovníky moderní kuchyně a zdravého životního stylu.S jejich pomocí lze vykouzlit kompletní odlehčené menu od předkrmu až po lahodný dezert.
Sójové nápoje a dezerty Alpro i sójová alternativa smetany AlproCuisine se velmi snadno zakomponují do nejrůznějších receptů a obohatí tak každodenní jídelníček. Vyzkoušejte i vy recepty se sójovými výrobky Alpro a užijte si vitalitu z přírody i ve své kuchyni. Více informací na www.alpro.com/cz
Fíky s kozím sýrem a sladkými oříšky
6 čerstvých fíků, 70 g kozího sýra, 240 ml AlproCuisine, 50 g spařených a oloupaných lískových ořechů, 100 g cukru, hrst rukoly nebo polníčku,snítka čerstvého tymiánu (nemusí být, lze nahradit jinou oblíbenou bylinkou), olivový olej, sůlNa mírném ohni rozehřejeme kozí sýr společně s AlproCuisine a tymiánem, důkladně provaříme. Vyjmeme snítku tymiánu a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Vznikne hladký krém, který dáme vychladit do ledničky. Ořechy opražíme v troubě na 200°C dozlatova a po vychladnutí je rozsekáme na menší kousky. Do malého rendlíku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat na lehce světlý karamel a zalijeme 100 ml vody. Přidáme ořechy a necháme přibližně 10 minut provařit. Těsně před podáváním nakrájíme fíky na tenké plátky, které naskládáme na talíř, lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme vychlazený krém z kozího sýru a vychladlé karamelové ořechy.
Netradičně tradiční svíčková na smetaně
600 g hovězí zadní nebo svíčková, 50 g uzené slaniny, 250 ml AlproCuisine,40 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 cibule, 80 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, masový vývar, 2 kuličky nového koření, bobkový list, cukr, citronová šťáva, sůl a pepřOdleželémaso prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla. Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut. Připravenou omáčku propasírujeme se zeleninou přes síto, přilijeme AlproCuisine a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.
Vanilková panna cotta s perníkovou omáčkou
250 ml Alpro Natural, 250 ml AlproCuisine, 2 dezerty AlproSpeculoos, 4 plátky želatiny, 100 g mražených višní (nebo jiného oblíbeného ovoce), 4 lžíce cukru, 1 vanilkový lusk, pár lístků máty na ozdobu (nemusí být)Alpro Natural, AlproCuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout. 2 lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme mražené višně a vaříme, dokud se nám obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k pannacottě, rozpustila by se. Při servírovaní začínáme dezertem AlproSpeculoos, kterým nakreslíme slzu na talíři, přidáme višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu.