Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ALPRO MENU: Vaříme se sójou

12. 02. 2013 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Sójové výrobky Alpro jsou ideální pro všechny milovníky moderní kuchyně a zdravého životního stylu.S jejich pomocí lze vykouzlit kompletní odlehčené menu od předkrmu až po lahodný dezert.
Sójové nápoje a dezerty Alpro i sójová alternativa smetany AlproCuisine se velmi snadno zakomponují do nejrůznějších receptů a obohatí tak každodenní jídelníček. Vyzkoušejte i vy recepty se sójovými výrobky Alpro a užijte si vitalitu z přírody i ve své kuchyni. Více informací na www.alpro.com/cz

Fíky s kozím sýrem a sladkými oříšky

6 čerstvých fíků, 70 g kozího sýra, 240 ml AlproCuisine, 50 g spařených a oloupaných lískových ořechů, 100 g cukru, hrst rukoly nebo polníčku,snítka čerstvého tymiánu (nemusí být, lze nahradit jinou oblíbenou bylinkou), olivový olej, sůl
Fíky s kozím sýrem a sladkými oříškyNa mírném ohni rozehřejeme kozí sýr společně s AlproCuisine a tymiánem, důkladně provaříme. Vyjmeme snítku tymiánu a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Vznikne hladký krém, který dáme vychladit do ledničky. Ořechy opražíme v troubě na 200°C dozlatova a po vychladnutí je rozsekáme na menší kousky. Do malého rendlíku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat na lehce světlý karamel a zalijeme 100 ml vody. Přidáme ořechy a necháme přibližně 10 minut provařit. Těsně před podáváním nakrájíme fíky na tenké plátky, které naskládáme na talíř, lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme vychlazený krém z kozího sýru a vychladlé karamelové ořechy.

Netradičně tradiční svíčková na smetaně

600 g hovězí zadní nebo svíčková, 50 g uzené slaniny, 250 ml AlproCuisine,40 g tuku, 40 g hladké mouky, 1 cibule, 80 g mrkve, 50 g petržele, 50 g celeru, masový vývar, 2 kuličky nového koření, bobkový list, cukr, citronová šťáva, sůl a pepř

Netradičně tradiční svíčková na smetaněOdleželémaso prošpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla. Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut. Připravenou omáčku propasírujeme se zeleninou přes síto, přilijeme AlproCuisine a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.

Vanilková panna cotta s perníkovou omáčkou

250 ml Alpro Natural, 250 ml AlproCuisine, 2 dezerty AlproSpeculoos, 4 plátky želatiny, 100 g mražených višní (nebo jiného oblíbeného ovoce), 4 lžíce cukru, 1 vanilkový lusk, pár lístků máty na ozdobu (nemusí být)

Vanilková panna cotta s perníkovou omáčkou Alpro Natural, AlproCuisine, dvě lžíce cukru a dřeň z vanilkového lusku společně zahřejeme v rendlíku těsně pod bod varu. Přidáme namočenou plátkovou želatinu, přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout. 2 lžíce cukru necháme lehce zkaramelizovat, přidáme mražené višně a vaříme, dokud se nám obsah nesvaří na polovinu. Višňovou omáčku můžeme podávat jak studenou, tak horkou, jen dbáme na to, aby se nedostala horká k pannacottě, rozpustila by se. Při servírovaní začínáme dezertem AlproSpeculoos, kterým nakreslíme slzu na talíři, přidáme višňovou omáčku a na závěr vyklopenou panna cottu.

Další fotografie ke článku ALPRO MENU: Vaříme se sójou:

ALPRO MENU: Vaříme se sójou
ALPRO MENU: Vaříme se sójou
ALPRO MENU: Vaříme se sójou
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles