Dlouhá čepel, hladké ostří a materiál si vyberte sami
S masem se v kuchyni budete setkávat běžně, tedy v případě, že nepatříte mezi vegetariány. A pokud zrovna nepřesvědčíte řezníka v obchodě, budete si muset zakoupený kus masa doma i naporcovat. Pro hladký průběh a žádné zranění si musíte zvolit správný nůž, se kterým vám to dobře půjde. Existují speciálně upravené nože vhodné na vykosťovaní a filetování, dnes zakoupíte přímo i steakový nůž, který vám zaručí vždy stoprocentní výsledek. Dost dobře si však vystačíte i s jedním větším masovým nožem.
Práce s nožem musí být radost
Protože porcování masa jde někdy obtížně, musíte si vybrat takový nůž, který vám práci usnadní. Jak už jsme v předchozím odstavci říkali, je důležité si na maso pořídit nůž s dlouhou čepelí a hladkým ostřím. Neméně důležitá je i rukojeť nožů. Ta je vyrobená z různých materiálů - dřevo, plast, ocel. Z nich nejvíce vyhovuje nejspíš plast. Ten na rozdíl od dřeva nepotřebuje dlouhou dobu na osychání a na rozdíl od ocele v rukou uživatele neklouže. Při výběru si nůž zkuste vzít i do ruky. Jak se vám s ním pracuje? Kvalitní nože v ruce ani neucítíte, přesto dobře naporcují i větší kusy masa. Práce s nožem musí být radost.Výběr kvalitního nože na maso nepodceňujte. V domácnosti vám postačí velký masový nůž s dlouhou čepelí a hladkým ostřím, k němu si pak můžete pořídit i úzký nůž na vykosťování nebo některý ze speciálních nožů na rybí maso.
Zdroj: Royaltyline.cz