Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 22.11. 2024
Dnes má svátek Cecílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Grilovací desatero

27. 05. 2009 | Škola vaření

1.

Před grilováním naložte maso do marinády minimálně na 2–3 hodiny.

2.

K marinování používejte skleněné, porcelánové, plastové nebo nerezové nádoby.
Nikdy hliník nebo obyčejné železo – maso by mohlo chutnat po kovu, protože
marinády obvykle mívají kyselé pH.

3.

Grilovací mřížku či rošt před použitím dobře očistěte.

Grilování4.

Grilujte pouze libové maso, z tlustého bude unikat tuk a uhlí by pak více hořelo.
Pokud se to přece jen stane, uhaste oheň vodou s octem v poměru 5:1.

5.

Mějte vždy předem připravené potřebné nádobí a příbory, maso se má podávat okamžitě po grilování.

6.

Během grilování potírejte maso zbytkem marinády, olejem nebo rozpuštěným máslem.

7.

Na obracení masa používejte kuchyňské kleště nebo lopatku – ne vidličku,
protože maso po propíchnutí ztrácí šťávu.

Grilování


8.

U kuřecích prsou zkrátíte dobu grilování, když maso nejdříve dáte mezi dvě
mikrotenové fólie (nebo sáčky) a naklepete.

9.

Nakonec vždy řádně očistěte gril, nejlépe drátěným kartáčem.
Co nelze odstranit kartáčem, nechte odmočit ve vodě.

10.

Nebojte se experimentovat s různými přísadami.
Grilování nabízí spoustu možností a chuťových kombinací.


Čtěte také: GRILOVÁNÍ – stálá součást jara i léta
Posezení na zahradě spojené s grilováním masa či ryb je stále velmi oblíbenou jarní a letní činností. Grilované pokrmy skvěle chutnají, jejich příprava je rychlá a snadná .......


Vyzkoušejte báječné letní recepty na grilování:
Grilovaní pivní kotletky
Krůtí kapsa quatro formaggi
Masovo-sýrové kuličky s rajčátky
Grilovaný hermelín ve slaninovém kabátku
Grilovaná krkovička dědy Lebedy s grilovaným chřestem



Zdroj: VITANA

ZUZI
ChytráŽena.cz
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsme si pořídili zahradní krb a grilujeme o 106. isPořádáme párty s kamarády a je to super.
Obrázek uživatelky
profil
Tak to je u nás taky stejné,stále se griluje a všechno možné.
Obrázek uživatelky
profil
u nás se griluje také celé léto.A všechno co se dá.Stále se vymýšlí něco nového a tady je také plno dobrých nápadů.
Obrázek uživatelky
profil
grilujem cele leto, snad vsechno, co se da, vzdycky nachystam kybl salatu, pecivo a alespon 2-3 dipy, (oblibili jsme si hellmans) a cpeme se, az se nam delaj boule za usima. musim se jeste pochlubit, ze se mi podarilo vyhrat v soutezi hellmansu gril, takze to vypada, ze s letni sezonou u nas grilco nekonciSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles