-Komerční sdělení-
Sezóna rajčat je tady. V kuchyni mají své nezastupitelné místo. Ne náhodou představují rajčata ve středomoří druhou nejoblíbenější zeleninu hned po bramborách. Rajče, hvězda středomořské kuchyně, je k dostání v nejrůznějších tvarech, barvách a odrůdách. Každý recept si žádá něco jiného.
MAJÍ DLOUHOU HISTORII
Pocházejí z Jižní Ameriky a do Evropy je přinesli Španělé v 16. století. Lidé rajčata zprvu považovali za jedovatá a používali je jen jako dekoraci! Do kuchyně se rajčata dostala až v 18. století. A od té doby nepřestala být inspirací gurmánů. Rajčatům se také říká rajská jablka - jablka z ráje. V Itálii je nazývají dokonce „zlatá jablka“ („pomodoro“), což je také okouzlující název.
Od malých cherry rajčátek po obrovská masitá rajčata coeur de boeuf, od žlutých „ananasových“ rajčat po téměř černá „black krym“- každý si najde to své. Způsobů, jak je vychutnat, je také nekonečně mnoho. Mohou se jíst syrová i tepelně upravená. Je jen jedno pravidlo- rajčata nemají ráda chlad, který může zničit jejich delikátní aroma. Nezapomeňte tedy vyndat rajčata z lednice alespoň půl hodiny před konzumací.
Inspirace
Vyzkoušejte rajčatové omáčky Panzani, např. Houbovou omáčku, Lilek & Ricotta nebo Cuketa & kozí sýr aj. Příprava je snadná a chutný oběd či večeři máte během chvilky připraven, úspěch u strávníků zaručen! A v čem tkví tajemství chuti omáček Panzani?
„Úspěch našich rajčatových omáček je založen na tom, že k výrobě jsou použita rajčata z italských polí, nikoliv ze skleníku. Rajčata dozrávající přímo na italském slunci získávají svou jedinečnou chuť a aroma, které jsou nenahraditelné. Díky následnému rychlému zpracování – do 48 hodin od sklizně – si tyto vlastnosti uchovávají i nadále. Navíc další zeleninu, kterou v omáčkách využíváme, zpracováváme metodou mražení, nikoliv sušení, ta je pak křupavá a jídlu dodává chuťovou i vizuální svěžest,“ vysvětluje Ivana Zajícová, Marketing manager značky Panzani.