Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablka a hrušky ve skleničce

5. 11. 2020 | Škola vaření
-Komerční sdělení-
Labeta
Jablek a hrušek je teď všude habaděj, v obchodech i na farmářských trzích, které jsou stále ještě otevřeny a seženete pěkné kousky za pár kaček. Navíc – dny se krátí a více času trávíme doma – aktuálně možná nejvíce, co jsme kdy trávili. Využijte ten čas a připravte si pár šťavnatých dobrot do skleničky. Připravte si třeba džemy ovoněné vánočním kořením a použijte je jako jedlý dárek.


Hruškovo-citronový džemHruškovo-citroový džem


Co potřebujete:  
800 g zralých žlutých hrušek, 4 bio citrony, balení Jamfix 3:1 Labeta, kyselina citronová Labeta, 300 g bílého cukru

Postup:
Dejte si záležet při výběru hrušek – musí být krásně šťavnaté a jemné – tzv. máslovky. Nejdříve ze dvou citronů nastrouháme kůru do misky, a ze všech vymačkáme šťávu. Lžičkou vybereme i zbytek dužiny. Až potom začneme krájet hrušky – loupat je nemusíme. Protože velmi rychle na vzduchu hnědnou, krájíme je rovnou do misky s citronovou šťávou a promícháváme, aby zůstal džem světle žlutý. Poté přidáme cukr, 0,5 lžičky kyseliny citronové a celý balíček JamFixu 3:1, promícháme a svaříme asi 10 minut. Naplníme do vyvařených sklenic, víčko i hrdlo otřeme vatičkou namočenou v alkoholu, a po uzavření obrátíme dnem vzhůru.






















Jablečný džem s vánočním kořenímJablečný džem s vánočním kořením


Co potřebujete:  
2 kg jablek, 1 kg cukru (nebo dle chuti), 6 ks hřebíčku, 1 celý vanilkový lusk, 1 tyčinka skořice, Ovocný pektin Labeta

Postup:
Jablka omyjeme a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na malé kostičky (včetně slupek a jádřinců). Druhou polovinu oloupeme, zbavíme jádřinců a taktéž pokrájíme na malé kostičky. Nakrájená jablka se slupkou a jádřinci dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme několik minut doměkka. Po vychladnutí propasírujeme přes sítko do hladké kaše. Jablka zbavená jádřinců a slupek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme k propasírované jablečné kaši. Ke směsi přidáme koření, cukr, ovocný pektin a vaříme do husté hmoty. Hotový džem plníme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
 
Naše tipy
• množství cukru je orientační a závisí nejen na vlastní chuti, ale také na druhu jablek. Sladší jablka budou potřebovat cukru méně, kyselá více
• koření můžeme z hotového džemu vyndat nebo ho nechat ve skleničce spolu s džemem. Po dobu skladování džem ještě více navoní.




























Hruškový džem se zázvorem a medemHruškový džem se zázvorem a medem


Co potřebujeme:

1 kg zralých sladkých hrušek, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu (nebo 2 menších), Želírovací cukr 4:1 Labeta

Postup:
Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citronovou šťávu a Želírovací cukr Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Naše tipy
Do méně sladkých hrušek doporučujeme Želírovací cukr 2:1, máte-li však hrušky hodně zralé a sladké, bude se lépe hodit Želírovací cukr 4:1.
























Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicíHruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí


Co potřebujeme:
2 kg zralých hrušek, Ovocný pektin Labeta, 100 g třtinového cukru, 100 ml vody, 3 lžíce medu, 4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu, 1 tyčinka celé skořice, kůru z 1,5 citronu

Postup:
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.  Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min). Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.





















Seznamte se s nejlepšími pomocníky pro želírování ze sortimentu značky Labeta, která je již téměř 30 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas.











Ovocný pektin


    • citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
    • 100% rostlinného původu (obsahuje pouze citrusový pektin)
    • balení 20 g – vystačí na 1 kg ovoce
    • ideální pro kyselejší ovoce
    • přirozeně bezlepkový
    • cena: 34,90 Kč

Ovocný pektin



Jamfixy s ovocným pektinem


    • přirozeně bezlepkový
    • skvělé složení! Obsahuje pouze cukr, ovocný pektin a kyselinu citronovou
    • cena: 17,90 Kč

Poměr 1:1 znamená 1díl ovoce na 1díl cukru (1000 g ovoce/ 1000 g cukru)
Poměr 2:1 znamená 2díly ovoce na 1díl cukru (1000 g ovoce/ 500 g cukru) Poměr 3:1 znamená 3díly ovoce na 1díl cukru (1500 g ovoce/ 500 g cukru)


třtinový želírovací cukr 3:1 

BIO třtinový želírovací cukr 3:1


    • základem je BIO třtinový cukr
    • obsahuje jen BIO cukr a pektiny
    • směs je bez konzervantů
    • vhodná pro sladší ovoce
    • balení vystačí na 1 kg ovoce
    • cena 64,90 Kč



Všechny produkty seženete celoročně na www.labeta.cz





Další fotografie ke článku Jablka a hrušky ve skleničce:

Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Druhé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
první Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
První
Obrázek uživatelky
profil
První Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přeji úspěch
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles