Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablka a hrušky ve skleničce

5. 11. 2020 | Škola vaření
-Komerční sdělení-
Labeta
Jablek a hrušek je teď všude habaděj, v obchodech i na farmářských trzích, které jsou stále ještě otevřeny a seženete pěkné kousky za pár kaček. Navíc – dny se krátí a více času trávíme doma – aktuálně možná nejvíce, co jsme kdy trávili. Využijte ten čas a připravte si pár šťavnatých dobrot do skleničky. Připravte si třeba džemy ovoněné vánočním kořením a použijte je jako jedlý dárek.


Hruškovo-citronový džemHruškovo-citroový džem


Co potřebujete:  
800 g zralých žlutých hrušek, 4 bio citrony, balení Jamfix 3:1 Labeta, kyselina citronová Labeta, 300 g bílého cukru

Postup:
Dejte si záležet při výběru hrušek – musí být krásně šťavnaté a jemné – tzv. máslovky. Nejdříve ze dvou citronů nastrouháme kůru do misky, a ze všech vymačkáme šťávu. Lžičkou vybereme i zbytek dužiny. Až potom začneme krájet hrušky – loupat je nemusíme. Protože velmi rychle na vzduchu hnědnou, krájíme je rovnou do misky s citronovou šťávou a promícháváme, aby zůstal džem světle žlutý. Poté přidáme cukr, 0,5 lžičky kyseliny citronové a celý balíček JamFixu 3:1, promícháme a svaříme asi 10 minut. Naplníme do vyvařených sklenic, víčko i hrdlo otřeme vatičkou namočenou v alkoholu, a po uzavření obrátíme dnem vzhůru.






















Jablečný džem s vánočním kořenímJablečný džem s vánočním kořením


Co potřebujete:  
2 kg jablek, 1 kg cukru (nebo dle chuti), 6 ks hřebíčku, 1 celý vanilkový lusk, 1 tyčinka skořice, Ovocný pektin Labeta

Postup:
Jablka omyjeme a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu nakrájíme na malé kostičky (včetně slupek a jádřinců). Druhou polovinu oloupeme, zbavíme jádřinců a taktéž pokrájíme na malé kostičky. Nakrájená jablka se slupkou a jádřinci dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme několik minut doměkka. Po vychladnutí propasírujeme přes sítko do hladké kaše. Jablka zbavená jádřinců a slupek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme k propasírované jablečné kaši. Ke směsi přidáme koření, cukr, ovocný pektin a vaříme do husté hmoty. Hotový džem plníme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
 
Naše tipy
• množství cukru je orientační a závisí nejen na vlastní chuti, ale také na druhu jablek. Sladší jablka budou potřebovat cukru méně, kyselá více
• koření můžeme z hotového džemu vyndat nebo ho nechat ve skleničce spolu s džemem. Po dobu skladování džem ještě více navoní.




























Hruškový džem se zázvorem a medemHruškový džem se zázvorem a medem


Co potřebujeme:

1 kg zralých sladkých hrušek, 2 lžíce medu, 1/2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu (nebo 2 menších), Želírovací cukr 4:1 Labeta

Postup:
Očištěné hrušky bez jádřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citronovou šťávu a Želírovací cukr Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého mícháme přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Naše tipy
Do méně sladkých hrušek doporučujeme Želírovací cukr 2:1, máte-li však hrušky hodně zralé a sladké, bude se lépe hodit Želírovací cukr 4:1.
























Hruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicíHruškový džem s badyánem, hřebíčkem a skořicí


Co potřebujeme:
2 kg zralých hrušek, Ovocný pektin Labeta, 100 g třtinového cukru, 100 ml vody, 3 lžíce medu, 4 ks hřebíčku, 2 ks badyánu, 1 tyčinka celé skořice, kůru z 1,5 citronu

Postup:
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.  Nastrouhané hrušky dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme med, koření a cukr promíchaný s ovocným pektinem. Vše za stálého míchání rozvaříme na hustou kaši (cca 10 min). Z hotového džemu vyjmeme koření a plníme do sklenic. Uzavřené sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.





















Seznamte se s nejlepšími pomocníky pro želírování ze sortimentu značky Labeta, která je již téměř 30 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas.











Ovocný pektin


    • citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
    • 100% rostlinného původu (obsahuje pouze citrusový pektin)
    • balení 20 g – vystačí na 1 kg ovoce
    • ideální pro kyselejší ovoce
    • přirozeně bezlepkový
    • cena: 34,90 Kč

Ovocný pektin



Jamfixy s ovocným pektinem


    • přirozeně bezlepkový
    • skvělé složení! Obsahuje pouze cukr, ovocný pektin a kyselinu citronovou
    • cena: 17,90 Kč

Poměr 1:1 znamená 1díl ovoce na 1díl cukru (1000 g ovoce/ 1000 g cukru)
Poměr 2:1 znamená 2díly ovoce na 1díl cukru (1000 g ovoce/ 500 g cukru) Poměr 3:1 znamená 3díly ovoce na 1díl cukru (1500 g ovoce/ 500 g cukru)


třtinový želírovací cukr 3:1 

BIO třtinový želírovací cukr 3:1


    • základem je BIO třtinový cukr
    • obsahuje jen BIO cukr a pektiny
    • směs je bez konzervantů
    • vhodná pro sladší ovoce
    • balení vystačí na 1 kg ovoce
    • cena 64,90 Kč



Všechny produkty seženete celoročně na www.labeta.cz





Další fotografie ke článku Jablka a hrušky ve skleničce:

Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
Jablka a hrušky ve skleničce
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
3x
Obrázek uživatelky
profil
06. 11. 2020 21:29 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:25 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:21 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:17 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:06 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 20:43 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
06. 11. 2020 21:30 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:26 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:21 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:17 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:14 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
06. 11. 2020 21:10 Sebrán "Šperky" za 20 bodů
Super sběr!
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
5x
Obrázek uživatelky
profil
5 kousků a 1 špatná odpověď, ale nevadí, už je nepotřebujiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles