Při krájení ovoce a zeleniny běžným kovovým nožem dochází ke zničení velkého množství drahocenných vitamínů. Tomu všemu se dá snadno zabránit. Stačí používat keramický nůž a budete jíst zdravěji.
Maminky dobře vědí, co je pro jejich děti nejlepší. Proto
svým ratolestem kvůli zachování vitamínů nepřipravují ovoce a zeleninu na
kovových struhadlech. Používají struhadla ze skla, keramiky, nebo umělé hmoty.
Jakmile však děti odrostou, přecházíme ke kovovým nástrojům. I tady bychom
neměli zapomínat vyměnit kovový nůž za keramický. Kovový nůž dokáže zničit
cenné vitamíny a enzymy během několika minut.
S keramickým nožem se velmi dobře manipuluje. Při krájení si
zachovává veškeré vitamíny a enzymy. Vaši přízeň si získá i tím, že je lehoučký,
má dokonalé ostří a potraviny se při krájení nelepí. Má skvěle tvarovanou
rukojeť, která přispívá k bezpečnému používání.
Nůž vydrží dlouho ostrý. Je vyroben z novodobého keramického materiálu. Tím se stává silným a odolným. Usnadníte si tak vaření a vaše dobroty budou zdravější. Určitě vás bude zajímat, jak se takový nůž brousí. K tomu vám postačí diamantový brousek, kterým si nůž nabrousíte pohodlně sami, když bude třeba.
Co mu může uškodit
Keramický nůž není vhodný na řezání kostí, vykosťování a krájení mražených výrobků. Pokud se tak stane a nůž vám spadne špičkou na zem, může se poškodit.
Kde ho uložit
Můžete jej ponechat v krabičce, ve které jste jej zakoupili nebo stojánku na nože. Všude tam, kde nepřijde do styku s předměty, které by ho mohly poškodit.
Výborný pomocník do kuchyně a skvělý dárek.
Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz