Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka

27. 08. 2021 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Léto je doba dozrávání zeleniny a vymýšlení jídel, v kterých bychom ji nejlépe zužitkovali. Jestli už máte letos dost tradičního leča, zkuste tentokrát pokrm zvaný šakšuka. Recept na tuto dobrotu z rajčat a paprik je rozšířený hlavně ve Středomoří a perfektně se hodí na horké letní dny, protože je lehký, a přitom plný chuti.

Šakšuka poslouží jako ideálně vyvážený oběd nebo večeře. Je v ní spousta zeleniny, bílkovin a také prospěšné tuky. Ty tělo potřebuje, a navíc se právě jen v nich rozpouští část vitamínů.  Zkuste tentokrát margarín z ingrediencí 100% přírodního původu. Vyrábí se z rostlinných olejů, například slunečnicového nebo řepkového, které se za stálého chlazení míchají s vodou. Aby se tyto látky spojily, přidává se například lecitin coby přírodní emulgátor.
Šakšuka


Suroviny:
1 větší cibule
Rama Classic
2 červené papriky
3 velká rajčata
4 stroužky česneku
koření: červená paprika,
mletý kmín, koriandr, petržel, sůl
čerstvá petržel nebo koriandr
4 vejce

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme 4–5 minut na Ramě Classic v zakryté pánvi. Papriky a oloupaná rajčata nakrájíme na větší kousky. Česnek nasekáme nadrobno. K cibuli na pánev přidáme česnek a nakrájenou papriku, zvýšíme teplotu a za občasného míchání restujeme 1–2 minuty. Přidáme lžičku mleté papriky, půl lžičky mletého kmínu, koriandr a petržel. Přimícháme nakrájená rajčata, můžeme přidat navíc i trochu rajčatového protlaku. Osolíme a za občasného míchání vaříme 6–8 minut na mírném plamenu. Ve směsi vytvoříme lžící čtyři důlky a do každého rozklepneme jedno vejce. Přiklopíme pokličkou a bez míchání vaříme na mírném plamenu 3–4 minuty. Na závěr odklopíme pokličku, zvýšíme teplotu a vaříme ještě minutu. Poté posypeme nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Další fotografie ke článku Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka:

Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka
Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka
Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !