MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka

27. 08. 2021 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Léto je doba dozrávání zeleniny a vymýšlení jídel, v kterých bychom ji nejlépe zužitkovali. Jestli už máte letos dost tradičního leča, zkuste tentokrát pokrm zvaný šakšuka. Recept na tuto dobrotu z rajčat a paprik je rozšířený hlavně ve Středomoří a perfektně se hodí na horké letní dny, protože je lehký, a přitom plný chuti.

Šakšuka poslouží jako ideálně vyvážený oběd nebo večeře. Je v ní spousta zeleniny, bílkovin a také prospěšné tuky. Ty tělo potřebuje, a navíc se právě jen v nich rozpouští část vitamínů.  Zkuste tentokrát margarín z ingrediencí 100% přírodního původu. Vyrábí se z rostlinných olejů, například slunečnicového nebo řepkového, které se za stálého chlazení míchají s vodou. Aby se tyto látky spojily, přidává se například lecitin coby přírodní emulgátor.
Šakšuka


Suroviny:
1 větší cibule
Rama Classic
2 červené papriky
3 velká rajčata
4 stroužky česneku
koření: červená paprika,
mletý kmín, koriandr, petržel, sůl
čerstvá petržel nebo koriandr
4 vejce

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme 4–5 minut na Ramě Classic v zakryté pánvi. Papriky a oloupaná rajčata nakrájíme na větší kousky. Česnek nasekáme nadrobno. K cibuli na pánev přidáme česnek a nakrájenou papriku, zvýšíme teplotu a za občasného míchání restujeme 1–2 minuty. Přidáme lžičku mleté papriky, půl lžičky mletého kmínu, koriandr a petržel. Přimícháme nakrájená rajčata, můžeme přidat navíc i trochu rajčatového protlaku. Osolíme a za občasného míchání vaříme 6–8 minut na mírném plamenu. Ve směsi vytvoříme lžící čtyři důlky a do každého rozklepneme jedno vejce. Přiklopíme pokličkou a bez míchání vaříme na mírném plamenu 3–4 minuty. Na závěr odklopíme pokličku, zvýšíme teplotu a vaříme ještě minutu. Poté posypeme nasekanou čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Další fotografie ke článku Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka:

Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka
Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka
Lehká letní večeře s cizokrajným názvem Šakšuka
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles