Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rychlé a zdravé svačiny, které dodají energii a zasytí

6. 09. 2021 | Škola vaření
Každá správná hospodyně se snaží pro své strávníky připravovat jídla nejen chutná, ale zároveň i vydatná a nutričně vyvážená. Proto není divu, že nápady na rychlé a zdravé svačiny dochází a dále už se jen opakují. Nejde totiž jen o to splnit hlavní podmínku – nasytit, ale zároveň připravit takové jídlo, které potěší nejen žaludek, ale i oči.

Pamatujete doby, kdy se svačiny ve škole měnily s kamarády a závidělo se těm, kteří měli od maminky s láskou připravený chleba nebo sendvič? Tak teď je můžete dětem, sobě i manželovi nebo partnerovi připravovat také a velmi snadno.

Důležité je vybírat kvalitní produkty a samozřejmě se trefit do oblíbených ingrediencí. S kuřecím masem a uzeninami se „blýsknete“ nejen před nejmenšími, ale i dospělými, protože je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí mnoha jídelníčků. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné.


Vyzkoušejte chutný recept na svačinu,
která vykouzlí úsměv na tváři každému strávníkovi:

kuřecí sendvičKuřecí sendvič

Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Ingredience:
12 plátků toastového chleba
500 g kuřecích prsou
240 g slaniny
4 vejce
Červená cibule
Ledový salát
Majonéza
Cherry rajčata (10-15 ks)
2cl oleje


Postup:
1/ Toustové chleby opečte na pánvi nebo v topinkovači dozlatova a odložte stranou.
2/ Připravte si ledový salát, který omyjte a nakrájejte na větší kousky.
3/ Kuřecí prsa opečte na oleji ze všech stran a rozkrojte na tenké plátky. Na stejnou pánev si položte slaninu a vypečte ji na oleji dokřupava.
4/ Poté si připravte vejce a na pánvi si udělejte volská oka. Mezitím si nakrájejte rajčata a cibuli na kolečka a odložte stranou.
5/ Opečené toustové chleby rozložte a spodní stranu sendviče potřete majonézou. Na to položte kuřecí plátky, ledový salát a slaninu. Přiklopte opět toustovým chlebem a ten opět potřete majonézou.
6/ Na druhé patro sendviče položte salát, rajčata a cibuli na kolečka a volské oko. Přiklopte opět opečeným toustovým chlebem a propíchněte párátkem. Následně úhlopříčně rozřízněte a uložte do svačinového boxu.


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !