Každá správná hospodyně se snaží pro své strávníky připravovat jídla nejen chutná, ale zároveň i vydatná a nutričně vyvážená. Proto není divu, že nápady na rychlé a zdravé svačiny dochází a dále už se jen opakují. Nejde totiž jen o to splnit hlavní podmínku – nasytit, ale zároveň připravit takové jídlo, které potěší nejen žaludek, ale i oči.
Pamatujete doby, kdy se svačiny ve škole měnily s kamarády a závidělo se těm, kteří měli od maminky s láskou připravený chleba nebo sendvič? Tak teď je můžete dětem, sobě i manželovi nebo partnerovi připravovat také a velmi snadno.
Důležité je vybírat kvalitní produkty a samozřejmě se trefit do oblíbených ingrediencí. S kuřecím masem a uzeninami se „blýsknete“ nejen před nejmenšími, ale i dospělými, protože je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí mnoha jídelníčků. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné.
Vyzkoušejte chutný recept na svačinu,
která vykouzlí úsměv na tváři každému strávníkovi:
Kuřecí sendvič
Příprava: 30 minutPočet porcí: 4 porce
Ingredience:
12 plátků toastového chleba
500 g kuřecích prsou
240 g slaniny
4 vejce
Červená cibule
Ledový salát
Majonéza
Cherry rajčata (10-15 ks)
2cl oleje
Postup:
1/ Toustové chleby opečte na pánvi nebo v topinkovači dozlatova a odložte stranou.
2/ Připravte si ledový salát, který omyjte a nakrájejte na větší kousky.
3/ Kuřecí prsa opečte na oleji ze všech stran a rozkrojte na tenké plátky. Na stejnou pánev si položte slaninu a vypečte ji na oleji dokřupava.
4/ Poté si připravte vejce a na pánvi si udělejte volská oka. Mezitím si nakrájejte rajčata a cibuli na kolečka a odložte stranou.
5/ Opečené toustové chleby rozložte a spodní stranu sendviče potřete majonézou. Na to položte kuřecí plátky, ledový salát a slaninu. Přiklopte opět toustovým chlebem a ten opět potřete majonézou.
6/ Na druhé patro sendviče položte salát, rajčata a cibuli na kolečka a volské oko. Přiklopte opět opečeným toustovým chlebem a propíchněte párátkem. Následně úhlopříčně rozřízněte a uložte do svačinového boxu.
Zdroj, foto: Drůbežářský závod Klatovy