8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rychlé a zdravé svačiny, které dodají energii a zasytí

6. 09. 2021 | Škola vaření
Každá správná hospodyně se snaží pro své strávníky připravovat jídla nejen chutná, ale zároveň i vydatná a nutričně vyvážená. Proto není divu, že nápady na rychlé a zdravé svačiny dochází a dále už se jen opakují. Nejde totiž jen o to splnit hlavní podmínku – nasytit, ale zároveň připravit takové jídlo, které potěší nejen žaludek, ale i oči.

Pamatujete doby, kdy se svačiny ve škole měnily s kamarády a závidělo se těm, kteří měli od maminky s láskou připravený chleba nebo sendvič? Tak teď je můžete dětem, sobě i manželovi nebo partnerovi připravovat také a velmi snadno.

Důležité je vybírat kvalitní produkty a samozřejmě se trefit do oblíbených ingrediencí. S kuřecím masem a uzeninami se „blýsknete“ nejen před nejmenšími, ale i dospělými, protože je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí mnoha jídelníčků. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné.


Vyzkoušejte chutný recept na svačinu,
která vykouzlí úsměv na tváři každému strávníkovi:

kuřecí sendvičKuřecí sendvič

Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4 porce

Ingredience:
12 plátků toastového chleba
500 g kuřecích prsou
240 g slaniny
4 vejce
Červená cibule
Ledový salát
Majonéza
Cherry rajčata (10-15 ks)
2cl oleje


Postup:
1/ Toustové chleby opečte na pánvi nebo v topinkovači dozlatova a odložte stranou.
2/ Připravte si ledový salát, který omyjte a nakrájejte na větší kousky.
3/ Kuřecí prsa opečte na oleji ze všech stran a rozkrojte na tenké plátky. Na stejnou pánev si položte slaninu a vypečte ji na oleji dokřupava.
4/ Poté si připravte vejce a na pánvi si udělejte volská oka. Mezitím si nakrájejte rajčata a cibuli na kolečka a odložte stranou.
5/ Opečené toustové chleby rozložte a spodní stranu sendviče potřete majonézou. Na to položte kuřecí plátky, ledový salát a slaninu. Přiklopte opět toustovým chlebem a ten opět potřete majonézou.
6/ Na druhé patro sendviče položte salát, rajčata a cibuli na kolečka a volské oko. Přiklopte opět opečeným toustovým chlebem a propíchněte párátkem. Následně úhlopříčně rozřízněte a uložte do svačinového boxu.


 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles