-Komerční sdělení-
Pokud jste stejně jako my fanoušci nejen super jídla ale také skvělých pořadů o něm, určitě už znáte nepřehlédnutelného profíka Marka Pavalu. Je to talentovaný a charismatický kuchařský mág, který svůj um poprvé ukázal v soutěži MasterChef v roce 2012. Teď se s ním můžete přímo ze svojí kuchyně spojit i vy a společně si připravit skvostný rgentinský steak.
Živá cooking show
přímo ve vaší kuchyni!
Právě doma teď trávíme téměř veškerý svůj čas, proto je ještě důležitější než kdykoliv jindy, si i doma chvíle se svými blízkými umět ozvláštnit a užít. Proto značka Coca-Cola letos uspořádala v rámci své kampaně Spolu chutná nejlépe živé vaření přímo v našich kuchyních.
Nalaďte se na live stream přenos na Instagramu. První streamy proběhly 20. února a 6. března a nesly se ve znamení italského telecího a francouzského tatarského bifteku. Třetí a poslední show si nenechte ujít, protože poběží už 20. března 2021. Připojit se může zcela ZDARMA každý milovník dobrého jídla, pití a pořádně okořeněných zážitků.
Velká soutěž o kuchyňské potřeby a školu vaření
Delikátní recept na argentinský steak chimichurri
500-600g vyzrálého nízkého roštěnce
3 snítky tymiánu
1 snítka rozmarýnu
4 stroužky česneku
2 hrsti listové petržele
1 hrst čerstvého oregana (nebo 2 lžíce sušeného)
1 hrst koriandru
1/2 hrsti máty
1 červená chilli paprička
1 citron
máslo
Červený vinný ocet
Olivový olej
Salát (mix salátků, nebo dle chuti)
Rozpalte pánev, nejlépe litinovou, až se z ní začne kouřit. Maso osolte, opepřete a pořádně namastěte olejem. Směrem od sebe ho položte do pánve a nehýbejte s ním. Steak se přichytí a zase se pustí, až bude připravený a opečený. V prvním plánu jde o to, aby se maso opeklo na barvu ze všech stran, a to co nejrychleji. Jakmile se budete blížit kýženého výsledku, přidejte do pánve spoustu másla, tymián, rozmarýn a dva stroužky česneku. Uberte žár a rozpáleným máslem maso polévejte z obou stran, nechte ho v něm vykoupat a pomalu dosáhnout ideální vnitřní teploty. Tu můžete kontrolovat vpichovacím teploměrem, nebo jednoduše dotekem. Ideální steak nebude ani příliš měkký, ani tvrdý, ale bude krásně pružný. Pokud použijete teploměr, sundejte ho z žáru při vnitřní teplotě 52-53°C stupňů a nechte ho pár minut v teple odpočívat. Na talíři tak bude mít perfektních 55-56°C, což je ekvivalent propečení medium rare.
Na chimichurri:
Česnek utřete nožem, nebo nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte olej, chilli a najemno nasekané měkké bylinky. Postupně přidávejte olej a ocet a celou směs utřete do husté, ale lehce tekuté podoby. Osvěžte chimichurri i trochou citrónové kůry a šťávy.