Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smaženice z hub - nejoblíbenější recepty

25. 08. 2012 | Škola vaření

Pokud patříte k těm šťastlivcům, kteří se z lesa vracejí s plným košíkem hub, pak určitě máte i své oblíbené recepty a nemusíte se po žádných poohlížet. Nebo možná chodíte do lesa hlavně kvůli čerstvému vzduchu, odpočinku a odreagování při hledání a nalézání hub, ale přitom je nejíte (pak samozřejmě žádné recepty také nepotřebujete). Já sama ráda sbírám, ale pak si jen pár houbiček nasuším a zbytek rozdám. Bramboračka bez hub by nebyla to pravé a krkonošské kyselo, to mě naučila moje babička a dodnes si ho ráda uvařím.

Houby se dají připravit na mnoho způsobů: smažíme je, zapékáme, dusíme, připravujeme z nich polévky, saláty, omáčky, karbanátky, guláše a nevím co ještě. Já se dám „ukecat“ maximálně ještě na řízek z bedly nebo hlívy a maso na houbách. Ale asi nejrozšířenějším a nejoblíbenějším pokrmem z hub je smaženice. Pro inspiraci tedy pár receptů:


Smaženice z hub - nejoblíbenější recepty


smaženice z hubSmaženice z hub - od uživatelky Vanessa:

Nejprve osmažíme cibulku, potom přidáme čerstvé houby a necháme je povařit zhruba dvacet minut, dokud nezměknou. Nakonec přidáme vajíčko a chvilku necháme povařit… celý recept Smaženice z hub ZDE


Smaženice z hub s jarní cibulkou - od uživatelky Aknels:

Očištěné houby omyjeme, necháme na sítku okapat a nakrájíme je na středně silné plátky. Jarní cibulku pečlivě opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kolečka. Na pánvi se silnějším dnem rozpustíme máslo, přidáme houby a za stálého míchání je hezky opečeme… celý recept Smaženice z hub s jarní cibulkou ZDE


Na závěr přidávám recept, podle kterého dělá smaženici z hub moje maminka:

Budeme potřebovat půl kilogramu tvrdších hub (druhy podle chuti - hřiby, kozáky…), které očistíme, opereme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Poté je nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru, popřípadě na menší kostky. Na másle zpěníme a zlehka osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky, přidáme houby a smažíme, dokud houby nezačnou pouštět šťávu. Poté přidáme sůl, trošku drceného kmínu, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 - 15 minut, až se tekutina téměř vypaří. Nakonec přidáme asi 2 lžíce strouhaného eidamu a 4 lžíce smetany. Podáváme s chlebem.


Nezapomínejte, že pokud vám náhodou smaženice zbude (o čemž pochybuji), nesmíte zbytek jídla nechávat v teple. Pak ji můžete bez obav znovu ohřát.

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles