Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy pro ty, kteří se chtějí pustit do velikonočního pečení

15. 03. 2016 | Škola vaření
Receptů na tradiční velikonoční mazanec je mnoho. Zkoušeli jste i vy nějaký recept od známých, kde vám chutnalo, a s výsledkem nebyli spokojeni? Máme pro vás několik tipů, které možná v receptech nenajdete, ale díky nim bude výsledek exkluzivnější!

Kandovaná citrónová nebo pomerančová kůra a rozinky

Na pečení se vyzbrojte dopředu. Zhruba hodinu, než začněte, si kandovanou ovocnou kůru namočte v teplé vodě. Kousky pak budou měkké a voňavé. A rozinky - to už znáte z vánočního pečení cukroví - namočte do rumu. Mazanec pak bude celý svátečně vonět.

Máslo

Zpracování ztuhlého másla není nikdy dostatečné, nemluvě o té námaze. Pokud jej ale lehce rozpustíte v mikrovlnné troubě, máslo už nemá správnou teplotu. Proto připravte lázeň pro kandovanou ovocnou kůru, rozinky a rovnou si i vytáhněte máslo z ledničky. Jeho pokojová teplota přispěje k lépe připravenému těstu.

Velikonoční pečeníMléko

Je to podobné jako s ostatními surovinami, v tomto případě s máslem. Vyndejte jej předem z chladničky a při přípravě receptu do něj vmíchejte vejce. Společně to v těstě funguje!

Mouka

Přijde vám, že je prosívání mouky zbytečné? Nedělá se proto, že bychom z ní měli odstranit zbylá zrnka obilovin. Důvod prosívání mouky je jiný: prosíváním oddělíte i ty nejdrobnější části od sebe, zbavíte se hrudek a připravíte lepší těsto. A výsledek za tu práci rozhodně stojí.

Vanilka

Používáte vanilkovou esenci k dochucení a vyvonění svého pečiva? Nebude věřit, jak markantní rozdíl udělá použití pravého vanilkového lusku (nehledě na odrůdu vanilky). Podélně jej rozřízněte, nožem vyškrabte dřeň vanilky a tu přidejte do těsta. Lahodný výsledek zaručen!


Zdroj, foto: Pekárna Kabát
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobrá rada se vždy hodí..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vanilka je vanilka,Smajlík ale poněkud drahá pro toho, kdo peče jen málo, nebo to teprve zkouší. Doporučuji vyzkoušet VANILKOVÝ CUKR, pozor, ne vanilinový cukr. Rozdíl je velký, chuť podobná vanilce a hlavně, nemá nepříjemnou palčivou pachuť jako vanilinový cukr.
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé rady...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles