Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční nádivka - nejoblíbenější recepty

24. 03. 2013 | Škola vaření
Nádivka patří k velikonočním pokrmům, ale v mnoha domácnostech se stala nedělním jídlem v každé roční době. Na velikonočním stole by ale neměla chybět a pro tento sváteční den ji můžete nějak ozvláštnit třeba jedinečnou chutí, kterou vytvoříte směsí masa, máčením pečiva ve vývaru, muškátovým květem nebo třeba nejrůznějšími bylinkami.

Použít můžete třeba kontryhel, popenec, pampelišky, kopřivu, pažitku a další různé bylinky, které právě ve velikonočním období najdete všude hojně. V lidových tradicích velikonoční nádivka symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok podobně jako celé Velikonoce. Do velikonočních nádivek se dříve také běžně přidávalo jehněčí, kůzlečí nebo telecí maso. K nádivce jsou vhodné různé brambory, špenát, kuřecí maso nebo s knedlíkem a nejrůznějšími omáčkami.

Velikonoční nádivka - nejoblíbenější recepty



Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme ji vývarem z uzeného masa. Uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme k žemlím spolu s nasekanou petrželkou a kopřivami. Osolíme, ochutíme muškátovým květem a pepřem. Celý recept zde: Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - receptyBabiččina velikonoční nádivka - od uživatelky Jes
Rohlíky pokrájíme, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut stát. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, rohlíky vymačkáme, vmícháme žloutky, ochutíme muškátovým oříškem. Celý recept zde: Babiččina velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka z uzenin - od uživatelky Curdibilka
Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky.  Celý recept zde: Velikonoční nádivka z uzenin

Kopřivová velikonoční nádivka - od uživatelky Martinna14
Uzené maso uvařte doměkka, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky nakrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Celý recept zde: Kopřivová velikonoční nádivka

Houbová velikonoční nádivka - od uživatelky Janika026
Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Celý recept zde: Houbová velikonoční nádivka


Velikonoční nádivka - můj recept

Já většinou dělám klasickou nádivku a pak přidávám jak se říká co dům dá, proto vám napíši můj základní recept na velikonoční nádivku.                   

Budete potřebovat asi 100 g rohlíků, 2 vejce, 200 ml mléka, 400 g vařeného uzeného masa, 50 g másla. Na ochucení pak sůl, nové mleté koření, pepř a kopřivu, která by na Velikonoce neměla chybět. Jako první si v míse rozmíchejte vejce s mlékem. Bílek je nejlepší si vyšlehat zvlášť, protože sníh nádivku zjemní a víc nadýchá, poté přidejte vařené, na jemno posekané nebo nakrájené na malé kousíčky uzené vařené maso, sůl a koření. Nakonec zahustíte nadrobno krájenými rohlíky tak, aby nádivka nebyla příliš tuhá a vmíchejte oprané nasekané kopřivy. Nádivku pečte v máslem vymaštěném pekáčku přibližně půl hodiny.


Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
opět díky za receptySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles