Když v roce 1908 vynalézavý obchodník s čajem Thomas Sullivan vytvořil malé hedvábné sáčky, dal pití čaje další významný rozměr. Ačkoli je původně vytvořil jen jako jednorázové sáčky pouze s malou ochutnávkou, mnozí jeho obchodní partneři jejich význam pochopili tak, že si dali celý tento sáček do konvice s horkou vodou. A tak dal Sullivan vzniknout porcovanému sáčkovému čaji, který dnes znají lidé po celém světě.
Voda – základ života a čaje
Doporučená teplota pro přípravu čajů:
• Černé ochucené čaje – s kardamomem, citronový, jasmínový, s květem pomeranče: ideální teplota 100 °C
• Zelený ochucený čaj – např. jasmínový: ideální teplota 90 °C
• Ovocné a bylinné čaje: ideální teplota 100 °C
• Bílý čaj: ideální teplota 80 °C
• Zelený ochucený čaj – např. jasmínový: ideální teplota 90 °C
• Ovocné a bylinné čaje: ideální teplota 100 °C
• Bílý čaj: ideální teplota 80 °C
Doba louhování
Pokud jste se rozhodli pro porcovaný tedy sáčkový čaj, obecně platí, že černý a zelený čaj (ochucený či neochucený) by se měl louhovat 3 - 5 minut. Doporučuje se vždy řídit pokyny na balení daného čaje. V případě bylinných čajů je obecně doporučováno louhovat je 5 a více minut, aby se uvolnily všechny blahodárné složky.
Pro pití je ideální porcelán či sklo
Zdroj, foto: Ahmad Tea