Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Voňavé svařené víno nebo punč s kořením – ideální nápoje pro krásnou zimu

21. 12. 2015 | Škola vaření
Přestože po sněhu zatím není ani památky, je příjemné se na pořádnou zimu alespoň naladit. Ať už jste na sváteční procházce se svými drahými polovičkami, hrajete si venku s dětmi nebo se jen potřebujete sami doma potěšit a prohřát po náročném dni, máme pro vás skvělý tip, jak na to: dejte si velký hrnek skvělého horkého nápoje s voňavým kořením. Restartuje energii, tělo příjemně prohřeje a jeho příprava provoní byt.

Nápoje, které máme na mysli, vám navíc posílí imunitu a díky kombinaci různých koření mohou ulevit i od nachlazení.  Už tedy jen zbývá zachumlat se do peřin, začíst se do oblíbené knihy a vychutnat si sváteční zimní období se vší parádou. Proto chystejte termosky a půllitrové hrníčky!

Snadné recepty na vánoční aromatické horké nápoje:


Svařené vínoHorké jablko

Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku.

Budete potřebovat:
1 litr jablečného džusu
15 g vanilinového cukru
6 koleček krájeného čerstvého zázvoru
Skořice, anýz, hřebíček, kardamom dle chuti
Špetku mleté skořice na dozdobení

Postup:
Džus společně s kořením a vanilinovým cukrem krátce povaříte. Poté necháte 5 min odstát a přidáte kolečka zázvoru. Nápoj servírujte v čirých sklenicích a dozdobte špetkou mleté skořice. Nebo slijte i se zázvorem do termosky a hurá ven!

Domácí svařák

Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. A pokud máte chuť, nebojte se do svařáku přidat trochu rumu. Svařák tak bude ještě výraznější.

Budete potřebovat:
0,75 l červeného vína
Pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra)
Citron (nebo lžička koření Citrónová kůra)
1ks skořice
Hřebíček, badyán
Rum dle chuti
Cukr dle chuti

Postup:
Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol. Koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!

Zdroj, foto: Vitana
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !