Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Voňavé svařené víno nebo punč s kořením – ideální nápoje pro krásnou zimu

21. 12. 2015 | Škola vaření
Přestože po sněhu zatím není ani památky, je příjemné se na pořádnou zimu alespoň naladit. Ať už jste na sváteční procházce se svými drahými polovičkami, hrajete si venku s dětmi nebo se jen potřebujete sami doma potěšit a prohřát po náročném dni, máme pro vás skvělý tip, jak na to: dejte si velký hrnek skvělého horkého nápoje s voňavým kořením. Restartuje energii, tělo příjemně prohřeje a jeho příprava provoní byt.

Nápoje, které máme na mysli, vám navíc posílí imunitu a díky kombinaci různých koření mohou ulevit i od nachlazení.  Už tedy jen zbývá zachumlat se do peřin, začíst se do oblíbené knihy a vychutnat si sváteční zimní období se vší parádou. Proto chystejte termosky a půllitrové hrníčky!

Snadné recepty na vánoční aromatické horké nápoje:


Svařené vínoHorké jablko

Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku.

Budete potřebovat:
1 litr jablečného džusu
15 g vanilinového cukru
6 koleček krájeného čerstvého zázvoru
Skořice, anýz, hřebíček, kardamom dle chuti
Špetku mleté skořice na dozdobení

Postup:
Džus společně s kořením a vanilinovým cukrem krátce povaříte. Poté necháte 5 min odstát a přidáte kolečka zázvoru. Nápoj servírujte v čirých sklenicích a dozdobte špetkou mleté skořice. Nebo slijte i se zázvorem do termosky a hurá ven!

Domácí svařák

Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. A pokud máte chuť, nebojte se do svařáku přidat trochu rumu. Svařák tak bude ještě výraznější.

Budete potřebovat:
0,75 l červeného vína
Pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra)
Citron (nebo lžička koření Citrónová kůra)
1ks skořice
Hřebíček, badyán
Rum dle chuti
Cukr dle chuti

Postup:
Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol. Koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!

Zdroj, foto: Vitana
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles