8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyzkoušejte tři netradiční recepty, díky kterým si zamilujete rybí filé

15. 02. 2022 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Průměrná roční spotřeba ryb v EU je 22 kg. Jenže každý Čech jich sní pouze 5,7 kg. Máme tak co dohánět! Přitom jsou lehce stravitelné a plné zdraví prospěšných živin. Navíc existuje spousta skvělých receptů. Jako inspiraci pro vás máme hned tři. Vyzkoušejte je a zjistíte, že ryba nemusí být jen smažená s bramborovým salátem!

Filé s quinou a kari


Suroviny:
200 g NOWACO Filé porce
200 g quinoiFilé s quinou a kari
50 ml bílého vína
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 lžičku kari koření
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička mletého zázvoru
sůl, cukr, pepř dle chuti

Postup:
Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Filé opláchneme a osušíme. Nakrájíme na větší kostky (či necháme v celku), zakápneme citrónovou šťávou a posolíme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme filé, zprudka osmažíme a dáme stranou. Pak v pánvi připravíme směs z bílého vína, sójové omáčky, zázvoru, trochy cukru, kari a pepře. Nakonec přidáme filé a quinou. Jemně promícháme a ihned podáváme.

TIP na kvalitní filé:NOWACO Filé


Proměňte oběd či večeři v opravdový gurmánský zážitek. Dopřejte si NOWACO Filé a pochutnejte si na opravdu kvalitní rybě pocházející z průzračných vod, jež překypují životem. Ryby jsou ihned po výlovu zpracovány a zmrazeny přímo na moři, proto zůstávají šťavnaté a skvěle chutnají. Filé obsahuje 100 % masa. Není v něm přidaná voda ani žádné přídatné látky. Díky šetrnému přístupu se výrobek pyšní značkou MSC, která je symbolem trvale udržitelného rybolovu. Filé je přímo stvořené pro nejrůznější recepty. Nechte se jím inspirovat a mějte rybu na stole častěji. Filé v novém obale získáte ve svém obchodě v 400g balení.
Více na www.nowaco.cz




















Filé s koprovou omáčkouFilé s koprovou omáčkou


Suroviny:
800 g NOWACO Filé porce
2 lžíce oleje
40 g másla
1 lžíce solamylu
100 ml bílého vína
250 ml zakysané smetany
250 ml zeleninového vývaru
1 hrst čerstvého kopru
sůl, pepř či cukr na dochucení
brambory

Postup:
Filé osušíme a nasolíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem. Filé na něm z obou stran zvolna opečeme a přendáme na talíř. Výpek z ryby zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar a krátce povaříme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a přidáme ji do pánve. Omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Na závěr ji ochutíme solí, pepřem a přidáme hrst čerstvého nasekaného kopru. Opečené rybí filé vrátíme do pánve a necháme ho v omáčce prohřát. Rybu s koprovou omáčkou podáváme s brambory upravenými na různé způsoby.


Filé v křupavé chlebové krustě


Suroviny:
600 g NOWACO Filé porce
fenyklová semínka
olivový olej, pepř, sůl

Na rajčatovou pastu:
1/2 skleničky nakládaných sušených rajčat

Filé v křupvé chlebové krustě

2 stroužky česneku
1/2 chilli papričky i s jadérky
1 hrst čerstvých listů bazalky
1 lžíce balzamikového octa
40 g parmazánu
citronová kůra a šťáva z 1/2 citrónu

Na chlebovou strouhanku:
200 g chleba
1/2 konzervy ančoviček i s olejem
2-3 stroužky česneku
olivový olej, pepř, sůl

Postup:
Filé pokapeme olivovým olejem, okořeníme pepřem, osolíme a posypeme fenyklovými semínky. Vložíme ho do pekáče, dáme do trouby pod gril a grilujeme 10 minut. Pekáč umístíme do spodní části trouby, aby byla spirála grilu co nejdále.
Připravíme si rajčatovou pastu. Půl skleničky nakládaných rajčat i s nálevem dáme do nádoby mixéru, přihodíme půlku chilli papričky, stroužky česneku, hrst listů bazalky, kousky parmazánu, nastrouhanou kůru a šťávu z půlky citrónu, vše ještě zakápneme lžící balzamikového octa a mixujeme na kaši. Rybu vytáhneme z trouby a potřeme připravenou pastou. Maso hojně potřené pastou ještě zasypeme chlebovou strouhankou.

Příprava ochucené chlebové strouhanky:
Chléb natrháme a vložíme do nádoby mixéru. Přidáme ančovičky i s olejem, česnek, vše osolíme, okořeníme pepřem a mírně zakápneme olivovým oleje. Rozmixujeme na strouhanku.
Pekáč vložíme opět do trouby, kde filety z tresky ugrilujeme doměkka, což bude trvat zhruba dalších 15 až 20 minut.


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !