100 g marcipánu
| 1 ks vejce
| 70 g másla
| ½ vanilkového cukru
| 40 g cukru
| 1 lžička citrónové šťávy
| 130 g polohrubé mouky
| ½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
| 70 g kukuřičného škrobu
| ½ lžičky prášku do pečiva
| Na potření a posypání:
| mléko
| cukr
| skořice
Postup přípravy receptu Skořicové marcipánky :
Marcipánovou hmotu a máslo rozetřeme, postupně přidáváme všechen cukr, poté vejce a nakonec pár kapek citrónové šťávy a citrónovou kůru. Nakonec přidáme mouku promíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme mlékem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Marcipánky pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Jde o jemné sušenky, jistě je uvítají ti, kteří mají rádi tento typ pečiva.
Fotky receptu Skořicové marcipánky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!