70 g loupaných mletých vlašských ořechů
| 140 g moučkového cukru
| 140 g másla (pokojové teploty)
| 210 g polohrubé mouky
| 2 malá vejce
| 1/2 lžičky mleté skořice
| na špičku lžičky mletého hřebíčku
| nastrouhanou kůru z 1/2 citronu
Postup přípravy receptu Skořicové tlapičky:
Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto. Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou, a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct. Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklápíme za horka.
Fotky receptu Skořicové tlapičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!