Použité suroviny receptu Skořicoví šneci s kešu oříšky a brusinkami:
těsto:
| 250 g celozrnné špaldové mouky
| 250 g polohrubé mouky
| špetka soli
| 1 kostka droždí
| 3 lžíce hnědého třtinového cukru
| 100 ml mléka
| 200 ml 30% smetany
| 1 vejce
| náplň:
| 100 g rozpuštěného másla
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 1 lžíce mleté skořice
| hnědý třtinový cukr na posypání
| 100 g sušených brusinek
| 200 g sekaných kešu oříšků
Postup přípravy receptu Skořicoví šneci s kešu oříšky a brusinkami:
Droždí utřeme s hnědým cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kašičku. Obě mouky nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek a vlijeme připravený kvásek. Přidáme sladkou smetanu, vajíčko a zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát o síle asi 5 mm m a potřeme ho rozpuštěným máslem. Posypeme vanilkovým cukrem, hnědým cukrem, skořicí, sušenými brusinkami a sekanými kešu oříšky. Plát po delší straně svineme jako roládu a ostrým nožem nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Vzniklé šnečky rozložíme na pečícím papírem vyložený plech a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C.
Fotky receptu Skořicoví šneci s kešu oříšky a brusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!