1 kostka droždí
| 250 ml mléka
| 450 g hladké mouky
| 7 žloutků
| 180 g krystalového cukru
| 150 g tuku
| 2 lžičky skořice
| sůl
Postup přípravy receptu Skořicovníky:
Z vlažného mléka, droždí a 50 g mouky uděláme kvásek. Žloutky vyšleháme s 80 g cukru a 100 g hery. Do zbylé mouky přidáme špetku soli, vyšlehaný tuk se žloutky, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme kynout 30 minut. Těsto vyválíme, potřeme zbylým rozpuštěným tukem a posypeme 100 g cukru se skořicí. Těsto svineme a krájíme na 3 cm kousky. Uložíme je na tukem vymazaný plech a necháme ještě 20 minut kynout.
Pečeme při 170 stupních asi 30 minut.
Fotky receptu Skořicovníky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!