Použité suroviny receptu Skotská bramborová vejce:
300 g uvařených brambor
| 100 g sýra na strouhání
| 8 plátků toastového chleba
| 4 natvrdo vařená vejce
| 1 celé vejce
| sůl
| pepř
| hladká mouka na posypání
| strouhanka
| olej
Postup přípravy receptu Skotská bramborová vejce:
Uvařené brambory oloupáme, necháme vychladnout a nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Vejce uvaříme natrdo, zchladíme ve studené vodě, oloupáme a bramborovou směsí obalíme. Posypeme moukou, omočíme ve vejci rozšlehaném s vdodou a obalíme ve strouhance. Smažíme po všech stranách v rozpáleném oleji. Po osmažení rozdělíme každé vejce na polovinu a položíme na opečený toast.
Fotky receptu Skotská bramborová vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!